Kaitsepolitsei: mitu lätlast on Süürias ISISega liitunud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipuga džihadist
Islamiriigi lipuga džihadist Foto: SCANPIX

Mitu lätlast on läinud Süüriasse võitlema äärmusrühmituse ISIS ridades, ütles Läti kaitsepolitsei ülem Normunds Mežviets täna.

Kaitsepolitsei juht tunnistas usutluses eratelekanalile LNT radikaliseerumise mõju Läti moslemikogukonnale ja lisas, et Süürias võitleb mitu lätlast. Süüria sõjaga seoses on kaitsepolitsei algatanud kolm juurdlust, lausus Mežviets.

Tema sõnul on juurdlused algatatud Ivars Grinbergsi, Läti islami kultuurikeskuse endise juhi Olegs Petrovsi ja kolmanda isiku suhtes, kelle isikut ei ole avaldatud. Politsei andmeil on kolmas isik Süürias surma saanud.

Nii Petrovs kui ka hukkunud isik kolisid Süüriasse koos peredega - naiste ja väikelastega.

Mežviets keeldus sel teemal edasistest kommentaaridest, lisades, et nende pereliikmete otsingud võivad olla osa juurdlusest.

Kaitsepolitsei sõnul esineb Läti moslemikogukonnas radikaliseerumist, sest ISISega Süürias liitunud Läti kodanikud ei ole pärit traditsioonilistest moslemiperedest, vaid on islamiusku pöördunud.

Samal ajal ei ole põhjust uskuda, et Lätis leiaks aset süstemaatiline värbamistöö, ehkki info terrorismist haaratud piirkondadesse sõitmiseks ja ISISe võitlejatega ühenduse võtmiseks on internetis saadaval, lausus Mežviets.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles