Läti endine peaministripartei ületaks napilt valimiskünnise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimdota Straujuma.
Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Läti endine peaministripartei ja ka praegu valitsusliitu kuuluv paremtsentristlik Ühtsus ületaks napilt valimiskünnise, selgus uuringufirma SKDS veebruarikuise küsitluse tulemustest.

Uuringu järgi on Läti populaarseimaks erakonnaks peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindav vasakpoolne opositsioonierakond Koosmeel, keda toetas 18,5 protsenti küsitletutest.  

Populaarsuselt teine erakond on uue peaministri Māris Kučinskise juhitav ja president Raimonds Vējonise varasem koduerakond Roheliste ja Talurahva Liit (ZZS), mida toetas 18,1 protsenti küsitletuist. Kolmas on samuti valitsusliitu kuuluv Rahvuslaste Ühendus 8,3 protsendiga.

Tagasi astunud peaministri Laimdota Straujuma ja ka tema valitsusjuhist eelkäija Valdis Dombrovskise koduerakonna Ühtsus toetus on aga 5,4 protsenti, millega erakond ületaks napilt viieprotsendilise valimiskünnise. Seejuures pole Ühtsuse toetus kogu talve jooksul tõusnud kõrgemale 6,5 protsendist.

Ühtsuse toetuse langust illustreeriv graafik. Foto: Kuvatõmmis
Ühtsuse toetuse langust illustreeriv graafik. Foto: Kuvatõmmis Foto: LSM

Ülejäänud erakondade toetus on alla viie protsendi. Tunamulluste parlamendivalimiste tulemusena seimi pääsenud Läti Regioonide Blokki toetas 3,9 protsenti küsitletutest, alla valimiskünnise on langenud samuti tunamullu parlamenti pääsenud endise riigikontrolöri Inguna Sudraba poolt asutatud erakond Südamest Lätile (2,8 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles