Türgi soovib rändeleppega täiendavalt kolme miljardit eurot (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Türgi tahab Euroopa Liiduga rändekriisi leevendamiseks sõlmitud kokkuleppe raames täiendava abina kolme miljardit eurot, ütles Euroopa Parlamendi president Martin Schulz.

«Türgi soovib lisaraha: kolm miljardit eurot enne 2018. aastat,» ütles Schulz ajakirjanikele. «See nõuaks täiendavaid EL-i eelarveprotseduure. Europarlament on valmis protseduure kiirendama.»

Vastavalt novembris saavutatud, kuid takerdunud kokkuleppele on EL juba lubanud abistada Türgi territooriumil viibivaid põgenikke kolme miljardi euroga vastutasuks Ankara koostöö eest Euroopa Teise maailmasõja järgse rängima põgenikekriisi lahendamisel.

Tundmatuks jääda soovinud Euroopa allikas ütles, et kui abis kokku lepitakse, et ole lisaraha «blankotšekk» ning türklastele esitatakse konkreetsed nõudmised.

Türgi president Recep Tayyip Erdoĝan kritiseeris esmaspäeval Ankaras EL-i rahaga venitamise eest.

«Möödas on neli kuud, raha ei ole,» ütles president Ankaras peetud kõnes samal ajal, kui Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu osales Brüsselis tippkohtumisel EL-i liidritega. «Minu peaminister on praegu Brüsselis. Loodan, et ta naaseb koos rahaga.»

Davutoĝlu ütles pühapäeval, et arutab EL-iga koolide ja haiglate ehitamist põgenikele, mis algaks mõni nädal pärast esimese abisumma laekumist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles