Briti politseijuht: IS sihib «läänelikku eluviisi»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
REFILE - CORRECTING TYPO IN SONG NAME - Celine Dion performs "Hymne a l'amour" in honor of the victims of the recent Paris attacks as an image of the Eiffel Tower is shown in the background during the 2015 American Music Awards in Los Angeles, California November 22, 2015.    REUTERS/Mario Anzuoni (TPX IMAGES OF THE DAY)
REFILE - CORRECTING TYPO IN SONG NAME - Celine Dion performs "Hymne a l'amour" in honor of the victims of the recent Paris attacks as an image of the Eiffel Tower is shown in the background during the 2015 American Music Awards in Los Angeles, California November 22, 2015. REUTERS/Mario Anzuoni (TPX IMAGES OF THE DAY) Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS

Briti politsei terrorismivastase võitluse juht Londoni politseiülema asetäitja Mark Rowley hoiatas esmaspäeval äärmusrühmituse Islamiriik (IS) uute «vaatemänguliste» rünnakute eest ja ütles, et džihadistid on võtnud sihikule «lääneliku eluviisi».

Rowley sõnul viis Briti politsei eelmisel aastal läbi rekordarvu terrorismiga seotud vahistamisi. Politseijuht hoiatas, et islamistid on laiendanud oma senist keskendumist sõjaväe- ja politsei sihtmärkidelt ning võtnud sihikule «lääneliku eluviisi», rünnates kohvikuid ja kontserte.

«Viimastel kuudel, eriti seoses Pariisi rünnakutega, oleme olnud tunnistajateks, et rünnakud on laienenenud politseilt ja sõjaväelt kui riigi sümbolitelt läänelikule eluviisile. Tegemist on terrorirühmitustega, kellel on ambitsioonid hiiglaslikeks ja vaatemängulisteks rünnakuteks, mitte vaid säärasteks, mida meil on seni õnnestunud nurjata,» ütles Rowley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles