Pihkva oblastis võetakse «liigne» maa käest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Карта Псковской области
Карта Псковской области Foto: pskov.ru.

Pihkvamaal piiratakse eraisikule koduseks majapidamiseks kuuluda võiva maalapi suurust kümne hektariga, mis on kehtestatud maksimummääraks ka vastavas föderaalseaduses.

Kohalik volikogu võttis otsuse vastu prokuratuuri initsiatiivil, vahendas Pihkva infoagentuur PAI. Selliseks regionaalsel tasandil sisseviidavaks piiranguks kohustab oblasti võime föderaalseadus isiklikest abimajanditest.

Pihkva oblasti volikogus toimunud hääletuse eel soovitati seadusandluse ja majanduspoliitika komitees, et prokuratuurist soovitatud piirangut maaomandile tuleks tõsta veerandsaja hektarini, et vältida olukorda, kus inimesed peavad hakkama loobuma oma «liigsetest» hektaritest.

Lõpuks jäi aga ikkagi peale agrotööstuskomitee seisukoht, mida toetas ka Ühtse Venemaa fraktsioon. Hääletusele pandi prokuratuuris välja töötatud eelnõu, kus isikliku maaomandi maksimummääraks kehtestati kümme hektarit.

Pihkva oblasti uudistelindi PLN andmetel hääletas seadusemuudatuse poolt 29 saadikut, samas kui kohal oli kokku 32 saadikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles