Michael Bloomberg ei kavatse tänavu USA presidendiks kandideerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi endine linnapea Michael Bloomberg
New Yorgi endine linnapea Michael Bloomberg Foto: AP

New Yorgi endine meer ja miljardär Michael Bloomberg teatas esmaspäeval, et ei kavatse kandideerida tänavustel presidendivalimistel.

Bloomberg (74) kaalus mitu kuud sõltumatu kandidaadina osalemist tänavustel presidendivalimistel, kuid teatas esmaspäeval veebilehel Bloomberg View ametlikult, et ei kavatse seda teha.

«On suur tõenäosus, et minu kandidatuur viiks Donald Trumpi või senaator Ted Cruzi valituks osutumiseni,» kirjutas Bloomberg. «Sellist riski ei saa ma puhta südametunnistusega võtta.»

New York Timesis avaldati jaanuaris artikkel, milles öeldi, et endine New Yorgi meer andis korralduse koostada kava võimalikuks kandideerimiseks sõltumatu kandidaadina. Bloombergi varade väärtuseks on hinnanguliselt 40 miljardit dollarit ja kampaaniakulutusteks oli ette nähtud kuni miljard dollarit.

Timesi andmeil seadis Bloomberg lõpliku otsuse tegemise tähtajaks märtsi keskpaiga. See andnuks talle piisavalt aega kvalifitseerumiseks, et tema nimi trükitaks ka presidendivalimiste hääletussedelitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles