Pildid: täna möödub kaks aastat Malaysia Airlinesi lennu MH370 kadumise (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna möödub kaks aastat, mil kadus lennufirma Malaysia Airlines lend MH370, olles teel Malaisiast Kuala Lumpurist Hiinasse Pekingisse.

Boeing 777-200ER pardal oli 239 inimest, kelle saatus on seni teadmata, edastab The Guardian.

Kadunute pereliikmed usuvad seni, kuni ei ole ühtegi kindlat tõendit lennuki rusude ja inimjäänuste kohta, et nende lähedased on kuskil elus.

8. märtsil 2014 kadunud lennukis oli hiinlanna Gao Xianyingi tütar, väimees ja nende kolmeaastane laps. Kaks aastat pärast juhtunut on 62-aastane naine kindel, et ühel päeval saabuvad ta kallid inimesed koju tagasi.

Radari andmete alusel arvatakse, et Boeingus lõppes mingil hetkel kütus ja pärast mõningat aega kütuseaurudel lendamist, kukkus lennuk merre. See ei ole lõplik teooria, kuna ei ole leitud midagi konkreetset, mis sellele viitaks.

Rohkem kui pooled MH370 lennul olnud olid Hiina kodakondsusega reisijad ja osa  nende pereliikmeid ei usu, et lennuk üldse alla kukkus.

«Ei ole mitte mingeid tõendeid lennuki kukkumisest India ookeani. Üldse ei ole mingeid tõendeid, et see lennuk alla kukkus,» lisas hiinlanna.

Kui Gao ja ta mees kuulsid lennuki kadumisest, lendasid nad kohe pealinna Pekingisse, mis asub nende kodukohast 900 kilomeetri kaugusel.

Paljud inimesed kõnelevad lennul MH370 olnutest kui elus olevatest inimestest, üks neist on Lin Xiaolan, kes ei tea, mis sai tema pojast. Poeg õppis Malaisias ülikoolis ja lendas vaheajaks koju Hiinasse, kui kadus.

Hiinlaste pered soovivad saada Malaysia Airlinesilt kadunud lähedaste eest umbes 1,1 miljonit eurot iga kadunu eest.

Hiina meedia ja kadunute omaste arvates tahab keegi seda lennukit varjata, sest tänapäeva satelliitide ja nutiseadmete ajastul ei saa nii suur objekt nagu Boeing kadunuks jääda.

Arvataks, et kadunud lennukis võis olla midagi sellist, mille tõttu sattusid piloodid, stjuardessid ja reisijad «suurde poliitilisse mängu», kust tagasiteed enam ei olnud. Kuna lennu MH370 kohta tõendid puuduvad, siis liigub mitmesuguseid vandenõuteooriaid.

Möödunud nädalal teatas tuntud ufoloog ja vandenõuteoreetik, ameeriklane Scott Waring, et tema andmetel võib kadunud lennuk olla Lõuna-Aafrika Vabariigi Hea Lootuse neeme vetes, kuna satelliitpiltidel on näha merevees lennukikujulist objekti.

Hiinas Pekingis ja Malaisias Kuala Lumpuris toimusid täna hommikul tseremooniad, millel mälestati kadunuks jäänuid. Hoolimata kahe aasta möödumisest, ei ole lähedastest ilmajäänute haavad veel kinni kasvanud ja lootus kustunud.

Malaisia ja Austraalia päästeametnikud koostöös võimudega otsivad seni India ookeani aladelt oletatavalt kadunuks jäänud lennukit. Lennuki viimast puhkepaika aga ei pruugita kunagi leida, sest juuliks tahetakse otsingud lõpetada ning selleks ajaks tuleb läbi otsida umbes 120 000 ruutkilomeetri suurune ala.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles