Lõuna-Korea süüdistas Põhja-Koread küberrünnakutes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnakud.
Küberrünnakud. Foto: Reuters / Scanpix

Lõuna-Korea luureagentuuri andmeil on Põhja-Korea oma neljanda tuumakatsetuse järel intensiivistanud küberrünnakuid Souli vastu ja häkkinud mitme kõrge valitsusametnike nutitelefonidesse.

Riikliku julgeolekuteenistuse (NIS) avaldus tuli ajal, mil valitsus üritab parlamendis läbi suruda küberterrorismi vastast seadust, mis kriitikute hinnangul annab agentuurile seniolematud õigused küberruumi jälgida.

Julgeolekuteenistuse teisipäevases avalduses on öeldud, et Põhja-Korea varastas veebruari lõpust kuni märtsi alguseni paljude võtmetähtsusega ametnike nutitelefonidest telefoninumbreid ja tekste.

Ühtlasi olevat langenud ründe alla suur tarkvarafirma, mis tegeleb turvatarkvara loomisega internetipanganduse tarvis.

«Põhja-Korea on pärast oma neljandat tuumakatsetust 6. jaanuaril korraldanud mitmeid rünnakuid meie küberruumi vastu,» seisab avalduses, milles kohaselt on tegemist ettevalmistusega suuremaks rünnakuks Lõuna-Korea pangandusvõrgustikule.

«Kui seda mitte tõkestada, võib tulemuseks olla tohutu finantskaos,» hoiatatakse avalduses.

Luureagentuur manitses valitsusagentuure ja riigiinstitutsioone valvsusele.

Soul on varem süüdistanud Põhja-Korea häkkereid paljudes küberrünnakutes sõjalistele institutsioonidele, pankadele, valitsusagentuuridele, telejaamadele, meediaväljaannetele ja ka tuumajaamale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles