Putin lubab Venemaa ja Lõuna-Osseetia vahel piiri kaotada

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Osseetia sõdurid 20. septembril toimunud iseseisvuspäeva paraadil.
Lõuna-Osseetia sõdurid 20. septembril toimunud iseseisvuspäeva paraadil. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa peaminister Vladimir Putin teatas täna, et vastavalt hiljuti allkirjastatud sõpruse ja vastastikuse koostöö leppele võib piir Venemaa ja Lõuna-Osseetia vahel kaduda.

«Mis puutub integratsiooni, siis praegusel hetkel meile piisab, kui me osutame abi Lõuna-Osseetia majanduse taastamisel, sisuliselt likvideerime piiri Vene Föderatsiooni ja Lõuna-Osseetia vahel ja anname inimestele võimaluse seal rahulikult elada ja kasvatada lapsi, arendada oma riiki, suhelda vabalt ja ilma igasuguste piiranguteta riiklikul tasandil,» vahendas RIA Novosti Putini tänasel kohtumisel Ühinenud Venemaa esindajatega välja öeldud sõnu.

Vene peaministri sõnul on selleks olemas alus Lõuna-Osseetia ja Venemaa vahel sõlmitud lepingus.

Putini kinnitusel on vaja veel allkirjastada üks dokument, mis ühest küljest tagab Venemaa huvide kaitse välispiiride seisukohast, samas aga annab inimestele võimaluse suhelda ilma igasuguste administratiivsete takistusteta.

Venemaa tunnistas Lõuna-Osseetia sõltumatust 26. augustil, 9. septembril sõlmis ta Lõuna-Osseetiaga diplomaatilised suhted. 17. septembril kirjutati alla vastastikuse sõpruse ja koostöö lepingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles