USA: ISi komandör sai õhurünnakus tõenäoliselt surma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omar al-Shishani.
Omar al-Shishani. Foto: SCANPIX

USA juhitav koalitsioon üritas õhulöögiga tabada äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kõrget komandöri Omar al-Shishanit, teatas Pentagon teisipäeval. Ametniku sõnul sai pühasõdalane tõenäoliselt surma.

Pentagon kinnitas avalduses, et 4. märtsil korraldatud õhurünnaku sihtmärk oli al-Shishani. Kaitseametkonna sõnul rünnaku tulemusi endiselt uuritakse.

Anonüümsust palunud Ühendriikide ametnik ütles, et USA sõjalennukite rünnakus said tõenäoliselt surma Shishani ja veel 12 ISi võitlejat.

Shishani on grusiini Tarhan Batirašvili võitlejanimi. USA on pannud tema tabamise eest välja viie miljoni dollari suuruse preemia.

Punase habeme poolest tuntud Shishanit peetakse üheks ISi kõrgeimaks komandöriks.

Ühendriikide rahandusministeeriumi väitel oli Shishanil Islamiriigis «unikaalne võim». Rahandusametkonna andmeil oli ta ISi kõrgeim komandör ja juht Süüria põhjaosas ning talle allus üle 1000 välisvõitleja.

Samuti oli tema hallata vangla ISi «kalifaadi» pealinna Raqqa lähistel, kus võidi hoida välisriikide kodanikest pantvange, lisas ministeerium.

USA ja liitlased korraldavad Süürias ISi vastu õhurünnakuid alates 2014. aasta septembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles