Kanada lubab vastu võtta mullusest kaks korda rohkem põgenikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigratsiooniminister John McCallum.
Immigratsiooniminister John McCallum. Foto: SCANPIX

Kanada plaanib võtta sel aastal vastu kuni 57 000 migranti, mida on kaks korda rohkem kui mullu, ütles immigratsiooniminister John McCallum teisipäeval.

«Meie plaan mitte üksnes ei toeta meie jõupingutusi võtta vastu Süüria põgenikke kogu 2016. aasta vältel, vaid aitab meil võtta vastu ka põgenikke teistest riikidest,» ütles McCallum pressikonverentsil liberaalide valitsuse uusi immigratsioonisihte tutvustades.

Ministri sõnul on Kanada 2016. aasta lõpuks vastu võtnud 280 000 - 305 000 uut alalist elanikku, kelle seas on ka põgenikud.

Seda on läinudaastase plaaniga võrreldes seitse protsenti rohkem ja see kujutab endast suurima arvu immigrantide vastuvõtmise plaani, mille mõni Kanada valitsus on lähiajaloos esitanud, lausus McCallum.

Ottawa on kutsunud Kanadas elavate sugulastega ühinema enam kui 80 000 välismaal elavat isikut, eelmisel aastal oli see arv 68 000.

Valitsus prognoosib traditsiooniliselt suurima immigrantide rühma, majandusmigrantide, arvu vähenemist sel aastal 10 protsendi võrra 160 000 inimeseni.

Kanada on liberaalide valimislubadust ellu viies võtnud viimasel kolmel kuul vastu üle 26 000 Süüria põgeniku ja menetleb veel 12 000 Liibanonis, Jordaanias ja Türgis elava põgeniku asüülitaotlust.

Peaminister Justin Trudeau liberaalide valitsus astus ametisse novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles