Savtšenko viimane sõna: ma ei ole süüdi ega tunnista kohtu otsust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lendur ja raadasaadik Nadia Savtšenko.
Ukraina lendur ja raadasaadik Nadia Savtšenko. Foto: SCANPIX

Ukraina lendur ja raadasaadik Nadia Savtšenko, keda süüdistatakse Vene ajakirjanike tapmisele kaasaaitamises, ütles Donetski linnakohtus viimases sõnas, et ta ei ole süüdi.

«Ma ei tunnista ei süüd ega Venemaa kohtu otsust. Süüdimõistva otsuse korral apellatsiooni ei tule. Pärast kohtuotsust jätkan ma näljastreiki veel 10 päeva. Kümne päeva pärast kuulutan välja ka janustreigi ja siis on Venemaal 10 päeva, et mind Ukrainasse viia,» ütles Savtšenko ukraina keeles.

Ta märkis, et jätkab kuiva näljastreiki.

«Tehes igat oma poliitilist otsust, mõtlen ma rahvale, nii Ukraina kui ka Venemaa rahvale. Kohus varastas minult nädala elu ja nüüd on mulle jäänud ainult nädal. Võib-olla elan ma kohtuotsuseni, võib-olla mitte. Võite otsuse kuulutada ka täna või homme või nädala pärast. Kui tahate minu eluga mängida, mängige. Aga panuseks on minu elu. Ja see on kõrge. Ma jätkan nälja- ja kuiva streiki,» ütles Savtšenko.

Kohus kuulutab otsuse 21. ja 22. märtsil.

Savtšenkot (34) süüdistatakse Vene ajakirjanike Igor Korneljuki ja Anton Vološini tapmisele kaasaaitamises. Süüdimõistmisel ähvardab teda kuni 25 aasta pikkune vanglakaristus. Ukraina sõnul on Venemaa tema kodaniku röövinud ja peab tema üle poliitilist protsessi.

Savtšenko peab kuiva näljastreiki alates 4. märtsist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles