Ameeriklased võtsid kinni ISISe keemiarelvainseneri (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika sõjaväelased Iraagis.
Ameerika sõjaväelased Iraagis. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide eriväed võtsid Iraagi põhjaosas kinni terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) keemiarelvaüksuse juhi, ütlesid Iraagi luureametnikud uudisteagentuurile Associated Press.

USA presidendi Barack Obama administratsioon käivitas detsembris uue strateegia ja saatis Iraaki eriüksuse, mille ülesandeks on grupeeringu juhid kinni võtta või tappa.

Ühendriikide ametnikud ütlesid eelmisel nädalal, et ekspeditsiooniüksus sai kätte ühe ISISe juhi. Kinnipeetu nime ei avaldatud, lausuti vaid, et teda on kaks-kolm nädalat kinni peetud ja küsitletud.

Nüüd ütlesid Iraagi ametnikud, et tegemist on Sleiman Daoud al-Afariga, kes töötas Saddam Husseini omaaegses sõjatööstusametis ning oli spetsialiseerunud keemia- ja biorelvade väljatöötamisele.

Praegu on al-Afari umbes 50-aastane ning juhib Islamiriigi äsjaloodud teadus- ja arendusharu, mille eesmärgiks on keemiarelvad.

Ta peeti kinni Põhja-Iraagis Tal Afari lähedal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles