Porošenko avaldas valmisolekut Savtšenko välja vahetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadia Savtšenko.
Nadia Savtšenko. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina president Petro Porošenko teatas eile valmisolekust vahetada välja Venemaal kohtu all olev Ukraina lendur Nadia Savtšenko.

«Kui küsimus on järgmine: kas ma olen valmis langetama otsuse vahetada Savtšenko mõne teise isiku vastu, ütlen täna esmakordselt jah, olen valmis. Mina, Ukraina presidendina, olen valmis kasutama oma põhiseaduslikku õigust ja vahetama Nadia välja, teha kõik endast olenev tema võimalikult kiireks koju tagasitoomiseks,» ütles Porošenko Ankaras ühisel pressikonverentsil Türgi ametivenna Recep Tayyip Erdoğaniga.

Porošenko sõnul pole kahe aasta jooksul «usaldusväärsete allikate» kaudu saabunud ühtegi ettepanekut Savtšenko väljavahetamiseks.

Savtšenko kohtuprotsess toimub Vene Rostovi oblastis asuvas Donetskis. Ta on 2014. aasta juulist Venemaal vahi all süüdistatuna kahe Vene ajakirjaniku tapmisele kaasaaitamises Ida-Ukrainas. Ukraina sõnul on Venemaa tema kodaniku röövinud ja peab tema üle poliitilist protsessi.

Savtšenko peab kuiva näljastreiki alates 4. märtsist. Kohus kuulutab otsuse välja 21. ja 22. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles