Läti peaminister ei pea õigeks burkakeeluga kiirustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis võib veel südamerahuga nõnda rõivastatult liikuda, nagu teeb see afgaani naine Heratis.
Lätis võib veel südamerahuga nõnda rõivastatult liikuda, nagu teeb see afgaani naine Heratis. Foto: SCANPIX

Läti peaminister Māris Kučinskis ei pea vajalikuks kiirustada avalikes kohtades nägu katvaid riietusesemeid keelava seaduse vastuvõtmisega.

«Küsimus on selles, kas selle keeluga on kiire. Kui mult küsitaks, kas see keeld tuleb täna vastu võtta, et homme keegi niiviisi tänaval ei kõnniks, siis ma ei ole näinud ka täna kedagi sellist tänaval,» ütles peaminister täna Läti riigitelevisioonile.

Kučinskise sõnul on justiitsministeerium töötanud selle teema kallal lihtsalt sellepärast, et see on Euroopa Liidu liikmesriikides esil. «Kui nad kehtestavad niisuguse keelu, peame ka meie seda tegema. Samas ei ole sellega kiiret, see võib isegi hirmu tekitada. Peaasi on julgeolek, aga minu meelest ei tohiks selle asjaga tormata.»

Läti justiitsministeerium esitles tänavu jaanuaris seaduseelnõu, mis keelaks avalikes kohtades nägu katvate riietusesemete kandmise. Ministeerium on kutsunud ELi rändekriisi valguses avalikkust näokatete küsimuses arvamust avaldama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles