Lavrov: Venemaa on oma Kiievi saatkonna ründamisest nördinud (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad eile Kiievis Vene saatkonna ees.
Protestijad eile Kiievis Vene saatkonna ees. Foto: SCANPIX

Venemaa peab oma diplomaatiliste missioonide ründamist Ukrainas nörritavaks ja teda üllatab rahvusvahelise reaktsiooni puudumine, ütles täna Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Meie saatkonda ja peakonsulaati rünnanud löömameeste tegevus [...] tekitab nördimust. Meie, ausalt öeldes, ei näe samasugust reaktsiooni rahvusvahelises kogukonnas,» ütles Lavrov teleusutluses.

Lavrov osutas, et kui Iraani kodanikud tungisid Saudi Araabia peakonsulaadi alale, tekkis üsna vali lärm.

«Antud juhul ei näe me lääne ametivendade poolt mingit reaktsiooni. Nad on pigem hõivatud kohtupidamise katkestamise ja Savtšenko vabastamise nõudmisega. See on omaette teema, kuid silmakirjalikkus ja kahepalgelisus muidugi jäävad,» rõhutas minister.

Lavrov kavatseb enda sõnul arutada Venemaa Kiievi saatkonna ründamist USA välisministri John Kerryga.

«Kõige tähtsam on sellise tegevuse (saatkonna ründamise) tõkestamine Ukraina võimude kuraatorite poolt. Kuraatoritel on otsustav mõju Kiievi juhtkonnale. Täna räägin sel teemal taas kord välisminister Kerryga,» ütles ta.

Välisminister lisas, et Moskva saatis vastavasisulised märguanded ka Euroopa pealinnadesse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles