Savtšenko kaitsja: naine peibutati janustreigist loobuma võltsitud kirjaga Porošenkolt (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina piloot Nadia Savtšenko eile Rostovi oblasti kohtus.
Ukraina piloot Nadia Savtšenko eile Rostovi oblasti kohtus. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi arvatud pöördumine, mistõttu Venemaal vangis viibiv Ukraina piloot Nadia Savtšenko janustreigi lõpetas, osutus võltsituks, ütles täna lenduri advokaat Mark Feigin..

Feigini varasemal teatel lõpetas piloot janustreigi Ukraina presidendi Petro Porošenko isikliku pöördumise tõttu. Näljastreik seevastu jätkub kuni 21.-22. märtsini.

«Pean kiiremas korras ütlema järgnevat. Ukraina konsulaat (Venemaal) ja mina olime täna hommikul üsnagi häbematu operatsiooni sihtmärgiks. Nadiale anti üle võltsitud kiri Ukraina presidendilt, et tekitada tema suhtes usaldamatust pärast kuiva streigi lõpetamist,» ütles advokaat Twitteris, ning süüdistas vahejuhtumis Kremlit.

«Tean, kui raske Teil on. Ja ma tahan, et Te kuulaksite mu palvet: me ei taha, et teie tervis edasi halveneks. Me vajame tervet Nadia Savtšenkot ... meie vabaduse sümbolit, kes peagi koju naaseb ja saaks meile kõigile eeskujuks olla. Arvan et Teie tegevus ei piirdu ülalloetletuga, ja tahaksin Teid näha meie uuenenud valitsuses,» seisab Porošenko kirjas Savtšenkole, mille Feigin Twitteris avaldas.

Feigin vabandas varasema teate eest. «Oleme operatsiooni sihtmärgiks ja ega saa sellele vastu seismiseks eriti midagi teha.»

Advokaat kirjutas hiljem oma Twitterilehel, et tema kontot häkitakse.

Savtšenko (34) langes 2014. aasta juunis Donbassis peetud lahingute käigus vangi separatistide kätte, kes andsid ta üle Vene võimudele.

Venemaa süüdistab Savtšenkot Vene ajakirjanike Igor Korneljuki ja Anton Vološini tapmisele kaasaaitamises.

Vene prokuratuur taotleb Savtšenkole 23-aastast vanglakaristust. Ukraina sõnul on Venemaa tema kodaniku röövinud ja peab tema üle poliitilist protsessi.

Pärast vangistamist valiti Savtšenko Ukraina ülemraadasse ning ta on ka Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) liige.

Neljapäeval, 3. märtsil alustas Savtšenko vanglas näljastreiki, keeldudes nii söögist kui ka joogist.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles