Jatsenjuk: Porošenko hakaku mind toetama või vallandagu mind (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) ja Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk asju arutamas.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) ja Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk asju arutamas. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk tegi president Petro Porošenkole ettepaneku ta erru saata või siis vastupidi, tagama toetust.

«Kui president ei taha minuga koostööd teha ja tema fraktsioon on põhimõtteliselt selle valitsuse ja peaministri vastu... Kogu lugupidamise juures, palun võtta vastutus, moodustada valitsus, esitada Ukraina rahvale selle programm ja teha uus koalitsioon... toetage mind või saatke erru,» ütles Jatsenjuk usutluses Financial Timesile.

Jatsenjuk ütles, et Ukrainal on praegu kolm võimalust: tema valitsuse ümberkorraldamine, uue valitsuse moodustamine või uued valimised. «Pean auks anda peaministri kabinet üle tugevamale valitsusele, tugevamale koalitsioonile ja paremale programmile,» märkis peaminister.

Seejuures märkis ta, et ennetähtaegsed valimised oleksid viga, sest uus koalitsioon koosneks kümnest täiesti erineva ideoloogiaga erakonnast. «Pärast ennetähtaegseid valimisi ei suuda keegi neist moodustada reformi- ja läänemeelset valitsust,» sõnas ta.

Jatsenjuk märkis, et valitsuskoalitsioon ründab teda pidevalt ja vastu võeti vaid 60 protsenti valitsuse eelnõudest, sealhulgas erastamiseelnõud on ta raadasse saatnud 15 korral.

Peaminister ütles, et on alati püüdnud vältida 2005. aasta stsenaariumi.

«Ma ei hakka kunagi oma presidendi peale kituma. Vaikin kuni lõpuni, kuid lõpp on veel väga kaugel,» ütles Jatsenjuk.

Peaminister ei lükanud ümber kuuldust, et rahandusminister Natlja Jaresko ja teised on osalenud läbirääkimistel uueks peaministriks saamiseks, kuid keeldus kommentaaridest.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles