Biden: võitlus ISISe vastu võtab kaua aega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe võitlejad.
ISISe võitlejad. Foto: SCANPIX

Jordaanias Ühendriikide sõdureid külastav USA asepresident Joe Biden rõhutas täna, et võitlus sunniitliku äärmusrühmituse ISIS vastu võtab kaua aega.

«Me võidame ISISt. Nad on juba kaitsesse surutud. See võtab kaua, kaua aega,» sõnas ta sõduritele väljaõppekeskuses Zarqa linna lähistel.

«Nad ei ole Ühendriikidele eksistentsiaalseks ohuks. Meil on teie ning inimesed, kellega te treenite ja parim sõjaväetaktika maailmas,» sõnas Biden, kes külastas sõdureid Jordaania kuninga Abdullah II-ga.

Biden pidas varem oma sõjalise koalitsiooni liikme Jordaania monarhiga kõnelusi.

Kuningas rõhutas vajadust toetada Iraagi valitsuse jõupingutusi võitluses ISISe vastu, teatas kuningakoda avalduses.

Samuti arutasid Biden ja Abdullah konflikti Süürias ja soikujäänud Iisraeli-Palestiina rahuprotsessi. Abdullah kutsus sealjuures üles lõpetama Iisraeli rikkumisi kristlaste ja moslemite pühakohtade vastu Jeruusalemmas.

Bideni naine Jill külastas ka Zaatari põgenikelaagrit, kus viibib umbes 80 000 Süüria põgenikku. Ammani andmetel on Jordaanias umbes 1,4 miljonit Süüria põgenikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles