Rinkēvičs: Türgi võib nõuda ELilt rohkem abi (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu esmaspäeval Brüsselis.
Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu esmaspäeval Brüsselis. Foto: AFP/SCANPIX

Türgi võib nõuda tulevikus ELilt rohkem abi, sõnas Läti välisminister Edgars Rinkēvičs täna pärast kohtumist parlamendi Euroopa asjade komisjoniga.

Komisjon kohtus reedel, et kuulata raportit sel nädalal toimunud EL-i ja Türgi kõneluste kohta.

Ministri sõnul on põgenike arv Türgis kasvanud 2,7 miljonini ja on muutunud väga kulukaks. EL ei saa eeldada, et Türgi suudab katta kõik põgenikest lähtuvad kulud üksinda.

«Kui me tahame piirata inimeste arvu, kes riskivad oma eluga ja maksavad kriminaalsetele rühmitustele oma transpordi eest, peame aru saama nende meetmete rahalistest nõuetest. Kui palju me maksma hakkame, on veel küsimuseks,» sõnas Rinkēvičs. Türgi võib kasutada põgenikekriisi mõjutusvahendina, et kiirendada liitumiskõnelusi EL-iga, rõhutas ta.

Põgenike küsimuse lahendamiseks on tarvis keskenduda Süüria relvakonflikti de-eskaleerimisele ja stabiilsuse tagamisele, lisas Rinkēvičs.

Teisipäeva varahommikul lõppes ELi ja Türgi tippkohtumine, millega üritati jõuda kokkuleppele meetmetes Euroopasse liikuva rändevoo pidurdamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles