Rootsi katsetab piirikontrollist loobumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taani-Rootsi piiril kehtestatud piirikontroll on märkismiväärselt kahandanud viimasesse valguvat varjupaigataotlejate hulka, kuid sellegipoolest plaanib Rootsi kontrolli suvel vähemalt kaheks nädalaks peatada, kirjutab ajaleht Aftonbladet.

Piirikontroll peatatakse 4. juulil ja vähemalt enne 18. juulit seda ka ei taastata. Piirikontrollide aeg langeb kokku Rootsi puhkuste tippajaga.

«See tähendab, et kui tänavu suvel tuleb taas suurem rahva sissevool, peame tooma inimesed tegema ületunde ja võtma tarvitusele teisi meetmeid, tagamaks piirikontrolli,» lisas Engström.

Pagulaskriisi tipphetkel mullu sügisel saabus Rootsi keskmiselt 9000 varjupaigataotlejat nädalas. Ühtekokku esitati Rootsile mullu 163 000 asüüliavaldust.

Pärast piirikontrolli kehtestamist mullu novembris on migrandivoog järsult kahanenud. Sellele järgnenud reisijate dokumendikontrollid laevaterminalides ja Kopenhaageni lennujaama raudteejaamas on ebaseaduslikult siseneda üritajate hulka kahandanud veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles