Venemaa tugevdas Musta mere laevastikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalibr NK raketi väljatulistamine Vene sõjalaevalt Dagestan.
Kalibr NK raketi väljatulistamine Vene sõjalaevalt Dagestan. Foto: SCANPIX

Vene Musta mere laevastikku tugevdati väikeste raketilaevadega Serpuhhov ja Zeljonõi Dol, millel on raketikompleks Kalibr NK, teatas täna raketilaevade ja -kaatrite 41. brigaadi ülem, esimese järgu kapten Dmitri Vassiltšuk.

«Musta mere laevastiku raketilaevade ja -kaatrite 41. brigaadi koosseisu võeti 2015. aastal projekt 21631 järgi ehitatud väikesed raketilaevad Serpuhhov ja Zeljonõi Dol,» kandis Vassiltšuk ette sõjatehnika vastuvõtmise ühtsel päeval.

Ta kinnitas, et riigikatsed kinnitasid laevade vastavust tehnilises projektis toodud andmetele.

«Laevade põhirelv on raketikompleks Kalibr NK, mis võimaldab anda ülitäpseid tiibraketilööke nii mere- kui maasihtmärkide pihta. Seda kinnitasid 7. oktoobril Kaspia merelt sooritatud raketilaskmised Süüria sihtmärkide pihta,» ütles Vassiltšuk.

Põhjalaevastiku abilaevastiku ülem, esimese järgu kapten Aleksandr Koževnikov kandis ette relvatranspordilaeva Akademik Kovaljov kättesaamisest laevaremonditehasest Zvjozdotška.

Ta meenutas, et see alus on mõeldud strateegiliste allveeristlejate Borei varustamiseks.

Laevaehituspeavalitsuse ülem kontradmiral Vladimir Trjapitšnikov kandis ette valvelaeva Admiral Grigorovitš katsetuste lõpetamisest ja laevastikule üleandmisest. Laev on varustatud tänapäevase löögi-, raketi- ja õhutõrjerelvade kompleksiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles