Taani paar sai migrantide abistamise eest kopsaka trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani politseinikud piiril.
Taani politseinikud piiril. Foto: SCANPIX

Taani kohus määras eile rahvatrahvi taanlastest abielupaarile, kes mõisteti süüdi süürlastest pere toimetamises Taanist Rootsi.

Nykøbingi kohus määras tuntud kirjanikule ja endisele lasteombudsmanile Lisbeth Zornigile ning tema ajakirjanikust abikaasale Mikael Rauno Lindholmile inimkaubitsemisele kaasaaitamise eest mõlemale 22 500 krooni (3000 euro) suuruse rahatrahvi.

Zornig võttis Süüriast põgenenud ja Saksamaa kaudu Taani saabunud perekonna peale Rødbyhavnis ja sõidutas nad Kopenhaagenisse.

«Minu jaoks oli see nagu hääletajate pealevõtmine,» ütles Zornig. «Keegi ei mõtle, et peaks küsima nende isikut tõendavaid dokumente,» lisas ta.

Oma kodus pakkusid nad koos abikaasaga perele kohvi ja küpsiseid, hiljem sõidutas mees nad rongijaama, kus ostis neile piletid Rootsi. Lindholmi sõnul helistas ta politseisse ja küsis, kas kõik on seaduslik. «Politseinik ütles mulle, et see on hea küsimus, kuid ei suutnud sellele vastata,» ütles Lindholm.

Seejuures toimus intsident enne seda, kui Taani võimud kehtestasid jaanuaris ajutise piirikontrolli.

Tegemist pole esimese taolise juhtumiga Taanis. Viimastel kuudel on sarnane süüdistus esitatud paarisajale inimesele, kuid varasemad karistused on olnud kergemad.

Parandatud 10:26. Esialgses loos oli märgitud, et Taani kohus määras rahvatrahvi taanlastest abielupaarile, kes mõisteti süüdi süürlastest pere toimetamises Taanist Saksamaale, õige on Taanist Rootsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles