Ankaras hukkus autopommiplahvatuses vähemalt 34 inimest (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi pealinnas Ankaras hukkus pühapäeval autopommiplahvatuses vähemalt 34 ja sai kannatada 125 inimest, teatas tervishoiuminister Mehmet Muezzinoglu.

Ametlikus teadaandes öeldi, et plahvatuse põhjustas lõhkeainelaadungiga auto Kizilay väljaku lähedal. Telekanalite andmetel purustas kesklinna Kizilay väljakul aset leidnud plahvatus mitu autot ja ühe bussi. Muezzinoglu sõnul hukkus kohapeal 30 inimest ja veel neli suri haiglas.

Meditsiiniallikad ütlesid AFPle, et kannatanud toimetati kümnesse haiglasse ja umbes tosin inimest on kriitilises seisundis.

Kohalike sõnul toimus plahvatus peabussijaama lähistel. Piirkonda jäävad ka erinevad riiklikud asutused.

Reutersi teatel oli pärast plahvatust kuulda ka laske. 

Ankara kohus pani keelu Facebookile, Twitterile ja teistele sotsiaalmeediakeskkondadele pärast seda, kui fotod autopommiplahvatusest Türgi pealinnas nendes keskkondades levima hakkasid. Kohalikud kurtsid, et ei pääse oma sotsiaalmeediakontodele ligi, kirjutas Reuters.

Praeguse seisuga on teada, et Eesti kodanikud rünnakus hukka ei saanud, teatas välisministeerium Postimehele.

Eelmine ohvriterohke rünnak leidis Ankaras aset 17. veebruaril, kui autopommiplahvatuses sai surma 29 inimest. Selle rünnaku eest võttis vastutuse Kurdistani Töölisparteiga (PKK) seotud äärmusrühmitus Kurdistani Vabaduskotkad (TAK).

Mullu oktoobris sai aga Ankaras sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) džihadistide enesetapurünnakus surma 103 inimest.

Internetis on ilmunud välja väidetav video pommiplahvatusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles