ISIS sunnib seksorje sööma rasestumisvastaseid tablette (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangist pääsenud jaziidi naised Iraagis Kirkuki lähedal.
Vangist pääsenud jaziidi naised Iraagis Kirkuki lähedal. Foto: SIPA/Scanpix

Terroriühenduse Islamiriik (ISIS) võitlejad sunnivad oma seksorjadest naisi võtma rasestumisvastaseid tablette – et jätkata segamatult nende vägistamist. 

Orjadele surutakse peale nii tablette kui rasedusvastaseid süste. Eesmärgiks on takistada rasedust ning säilitada lisaks seeläbi naiste «müüdavus». Arvatakse, et julm praktika on välja mõeldud selleks, et hiilida ümber ISISe enda kehtestatud reeglist: mees ei tohi vägistada oma orja, kui viimane on lapseootel.

Teise reegli järgi peab uue orjatari ostnud mees kõigepealt veenduma, et tema «omand» poleks kellestki teisest juba rasedaks jäänud. Selle jaoks peab «peremees» hoiduma temaga vahekorrast ligi kuu aja vältel. Protsess kannab nime «istibra».

Üks endine seksori kõneles New York Times`ile, et ta pidi iga päev valvurite ees neelama alla ühe rasestumisvastase tableti. «Kui need said otsa, toodi mulle uus. Kui mind müüdi ühelt mehelt teisele, tuli karp minuga kaasa,» rääkis naine. Vähemalt ühte rasedat naist sunniti neelama aborditabletti.

Enamus ISISe käes seksorjuses viibivatest naistest on pärit jeziidi usulahust. Arvatakse, et rühmitise käes on endiselt pantvangis ligi 3400 jeziidi naist ja last. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles