Leitsak ajab austraallased jooma ja kaklema (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Sydneys ligi viis nädalat püsinud kuumalaine võib olla põhjuseks, miks tuleb viimasel ajal linnas aina sagedamini ette kaklusi – elanikud joovad rohkem alkoholi ning on aina tulipäisemad.

Pühapäeva hommikul kasvas kahe inimese vahelisest sõnelusest Sydneys välja kaklus, mida peetakse linna viimaste aastakümnete suurimaks: politsei andmeil oli selles 30 osalist. Samal ajal Melbourne`is toimunud massikaklusest võttis osa ligi 100 inimest.

Kuigi ametlikult lõppes suvi Austraalias veebruari lõpus, püsivad soojad ilmad siiani ning ekspertide arvates on see kasvanud agressiivsuse üheks põhjuseks. «Peaaegu kindlasti teeb palavus inimesed tujukamaks ja temperamentsemaks,» lausus Sydney St. Vincenti haigla erakorralise meditsiini osakonna juht Gordian Fulde. «Kahtlustan, et alkoholimüük tõusis sel nädalavahetusel lakke, sest nii öösel kui päeval vajas hädaabi nii palju inimesi just alkoholiga seotud äparduste tõttu.»

New South Wales`i osariigi kuritegevuse üle statistikat pidava Don Weatherbaumi sõnul pole kahtlustki, et sooja ilma ja tänavavägivalla vahel lasub korrelatsioon. «Rünnakud on suvel palju levinumad,» lausus ta. «Me ei tea, kas see on palavusest või sellest, et inimesed joovad rohkem. Aga suvi on vägivalla poolest talvest palju hullem.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles