Piirivalve: Leedust võib saada läbiränderiik (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu piirivalvurid.
Leedu piirivalvurid. Foto: Reuters/ScanPix

Leedust võib kujuneda migrantide teekonnal Lääne- ja Põhja-Euroopasse läbiränderiik, ütles Leedu piirivalveülem Renatas Požėla.

Požėla arvab, et kuna Balkani riigid sulgesid rändeteed, mis viivad Kreekast Lääne-Euroopasse, võib Leedust saada läbiränderiik, moodustades Moldova, Ukraina ja Valgevene või Poolaga uue koridori. Sel põhjusel korraldavad Leedu piirivalvurid viimasel ajal Läti ja Poola piiril rohkem kontrollõppusi.

«Näeme, et Visegrádi rühma riigid teevad otsuseid Euroopa Liidu sees ja tegelikult hakkavad migrandid pärast ühe või teise rändetee sulgemist otsima uusi radu, et pääseda Saksmaale või Skandinaaviasse ja üks võimalus on tõepoolest Leedu,» ütles Požėla.

Praegu käib õppus kontrolli taastamiseks Leedu-Läti piiril. Lisaks piirivalvuritele osalevad selles kaitseministeeriumi vabatahtlike üksused, tolliametnikud ja kaitsepolitsei.

Požėla sõnul ei piisa migrantide laine saabumisel olukorra lahendamiseks ainult piirivalvuritest.

Ta ütles, et Leedu on juba puutunud kokku üksikute juhtudega, kus Lähis-Ida migrandid üritavad riiki pääseda. Seetõttu piirivalvurid juba teavad nende võimalikke kulgemisteid.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles