Põhja-Korea vastas Lõuna-Korea suurõppusele solvangutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõjaväeõppused.
Lõuna-Korea sõjaväeõppused. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea kritiseeris lõunanaabri tänaseid maa- ja mereväe õppuseid, kuid ei ähvardanud Souli vasturünnakuga.

Lõuna-Korea viis täna Pocheonis, 20 kilomeetri kaugusel Põhja-Koreast läbi oma ajaloo suurima talvise sõjaväeõppuse maismaal. Maismaal aset leidnud ja 40 minutit väldanud õppusest võtsid osa tankid, suurtükid, helikopterid, hävituslennukid ja raketiheitjad ning sõjaväelaste arv (800) oli CNNi teatel suurim, mida on rahu ajal seni nähtud.

Samal ajal jätkusid Jaapani merel 100 kilomeetri kaugusel Põhja-Korea piirist lahinglaskmised. Eile alanud mereväeõppus kestab laupäevani. Sellest võtab osa kuus sõjalaeva ja helikopterid.

Põhja-Korea nimetas Reutersi sõnul Souli manöövreid hulljulgeteks ja solvavateks. «Lõuna-Korea üritab varjata sõjaharjutuste provotseerivat iseloomu põhja suhtes,» ütles Pyongyangi ametiisik uudisteagentuurile KCNA.

Põhja-Korea reaktsioon oli suhteliselt rahulik võrreldes alles eelmisel nädalal esitatud ägedate ähvardustega seoses sel esmaspäeval toimunud Lõuna-Korea sõjaväeõppustega Yeonpyeongi saarel. Siis teatas Pyongyang, et USA tahab koos Souli ja Tokyoga Korea poolsaarel sõda alustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles