Lavrov: Vene õhujõud lõid tingimused poliitiliseks protsessiks Süürias (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Vene õhujõudude operatsioon aitas luua tingimusi poliitiliseks protsessiks Süürias, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov esmaspäeval.

«Meie õhujõudude operatsioon aitas kaasa tingimuste loomisele poliitiliseks protsessiks lisaks tulemustele, mis saavutati maapinnal sõjategevusega terroristide mahasurumiseks,» ütles Lavrov kohtumisel president Vladimir Putiniga.

Vene esidiplomaadi sõnul jätkusid tänu Vene ja USA presidendi kokkulepetele esmaspäeval Genfis Süüria-sisesed kõnelused.

«See on raske töö. Me alles hakkame aru saama, kuidas need rühmitused suudavad ühe läbirääkimistelaua taga istuda. Seni töötavad ÜRO esindajad nendega individuaalselt. Protsess on siiski alanud ja meie ühistes huvides on muuta see stabiilseks ja pöördumatuks,» ütles Lavrov.

Putin andis esmaspäeval korralduse tuua kodumaale suurem osa Vene väegrupist Süürias, kuna nende ülesanne riigis on täidetud.

Presidendi sõnul algab vägede väljaviimine Süüriast teisipäeval. Venemaa alustas Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi toetuseks mullu 30. septembril.

Lääne, Süüria opositsiooni ja nende toetajate sõnul on Venemaa korraldanud õhurünnakuid peamiselt mõõdukate opositsioonirühmituste vastu, ehkki lubas võidelda Süürias «terrorirühmitustega». Lisaks on Venemaad süüdistanud palju tsiviilohvreid nõudnud «vaippommitamises».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles