Moskva: Venemaa alustas sõjatehnika väljaviimist Süüriast (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa alustas sõjatehnika väljaviimist Süüriast, teatas kaitseministeerium täna pärast president Vladimir Putini eileõhtust teadaannet.

Kaitseministeeriumi teatel lahkus esimene rühm Vene sõjalennukeid Venemaa baasist Süürias ja võttis suuna kodumaale.

«Esimene rühm Vene lennukeid lahkus Hmeimimi õhujõudude baasist ning võttis suuna oma alalistesse baasidesse Vene Föderatsiooni territooriumil,» teatas ministeerium, lisades, et esimesse lennukite rühma kuulusid Su-34 pommitajad ja transpordilennuk Tu-154.

Putin andis eeile korralduse tuua kodumaale suurem osa Vene väegrupist Süürias, kuna nende ülesanne riigis on täidetud. Vägede väljaviimise alguseks määras Putin tänase päeva.

«Ülesanne, mis kaitseministeeriumile ja relvajõududele püstitati, on üldiselt täidetud. Seetõttu annan kaitseministrile käsu alustada alates homsest meie Süüria väegrupi põhiosa väljaviimist,» lausus Putin kohtumisel välisminister Sergei Lavrovi ja kaitseminister Sergei Šoiguga.

Venemaa alustas Süürias õhurünnakuid president Bashar al-Assadi toetuseks mullu 30. septembril, päästes sellega Süüria režiimi kokkuvarisemisest. Venemaa tõi Süüriasse umbes 50 sõjalennukit.

Lääne, Süüria opositsiooni ja nende toetajate sõnul on Venemaa korraldanud õhurünnakuid peamiselt mõõdukate opositsioonirühmituste vastu, ehkki lubas võidelda Süürias terrorirühmitustega. Lisaks on Venemaad süüdistanud palju tsiviilohvreid nõudnud vaippommitamises.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles