Žirinovski: Venemaa toob oma väed Süüriast liiga vara ära (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovski riigiduuma istungil.
Vladimir Žirinovski riigiduuma istungil. Foto: SCANPIX

Riidgiduuma Liberaaldemokraatliku Partei fraktsiooni juht Vladimir Žirinovski ei ole nõus Venemaa õhujõudude äratoomisega Süüriast, pidades seda enneaegseks.

«Arvan, et me toome väed liiga vara ära,» ütles Žirinovski täna riigiduuma istungil, esinedes fraktsioonide avalduste tunnis.

Ta võrdles Süüria olukorda Afganistani sündmustega.

«Milles seisnes viga Afganistanis? Ei oleks pidanud vägesid välja tooma, vaid viima juurde ja liikuma edasi Pakistani peale, mis ei kuulu NATO-sse,» ütles Žirinovski.

Liberaaldemokraatide juht kutsus üles ennustama õigesti Süüria sündmuste edasist kulgu. «Ma muidugi mõistan, et algul võib mingi väikse hulga vägesid ära tuua, viia siis pärast uuesti tagasi, kuid me vajame tingimata sõjavälja,» väljendas Žirinovski oma arvamust.

Ta juhtis tähelepanu tõsiasjale, et Vene vägesid ei ole veel Süüriast ära toodud, aga president Obama juba arvustab, et Süüria väed tegutsevad seal liiga karmilt. «Kohe, kui oleme väed välja toonud, hävitatakse Süüria väed sootuks ning nn isamaalised jõud vallutavad Damaskuse,» ennustas poliitik.

Kui olukord areneb sel viisil, ei kutsu enam keegi Vene vägesid Süüriasse, oli ta kindel. «Me vajame praegu Bashar al-Assadi oma vägede seadusliku sealviibimise tagajana,» arvas Žirinovski.

Vene president Vladimir Putin andis eile korralduse tuua kodumaale suurem osa Vene väegrupist Süürias, kuna nende ülesanne riigis on täidetud. Vägede väljaviimise alguseks määras Putin teisipäeva.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles