PKK juht: Türgi oodaku kättemaksu (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ankara pühapäevase pommiplahvatuse toimumispaik.
Ankara pühapäevase pommiplahvatuse toimumispaik. Foto: SCANPIX

Kurdi mässuliste üks juhtidest Cemil Bayık hoiatas täna avaldatud usutluses Briti ajalehele The Times, et Türgi peab ootama kättemaksu ohvriterohkete kokkupõrgete eest pärast vaherahu kokkuvarisemist.

Üks Kurdistani Töölispartei (PKK) juhte Bayık ütles, et vaenutegevust on oodata kõikjal ning kinnitas, et kurdide mistahes tegutsemine on õigustatud.

«Türklased rüüstasid ja põletasid kõike, mida said kurdi linnades, kus kehtestati liikumiskeeld,» ütles Bayık. «Nüüd on meie rahvas täis kättemaksujanu ja kutsub geriljasid tasuma. Käes on rahvavõitluse uus ajastu.»

The Timesi teatel toimus usutlus mõne päeva eest Qandili mägedes.

Habras vaherahu Türgi ja kurdi autonoomia pooldajate vahel purunes mullu juulis, pärast seda on vägivallas hukkunud sadu inimesi.

Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu ütles eile, et seniste tõendite põhjal korraldas pühapäeval Ankaras 35 ohvrit nõudnud autopommiplahvatuse PKK, kuigi seni ei ole keegi rünnaku eest vastutust võtnud.

«Võitluse praegusel hetkel on kõik geriljadele antud käsud legitiimsed,»  ütles Bayık enne autopommiplahvatuse aset leidmist.

«Kuni hiljutiseni leidis sõda Türgiga aset ainult mägedes. Seejärel liikus see asustatud piirkondadesse ja linnadesse. Nüüd puhkeb võitlus kõikjal,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles