Brüsselis käis inimjaht terroristidele (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia pealinnas Brüsselis tulistati teisipäeval Belgia ja Prantsuse politseinike pihta operatsioonis, mis on seotud möödunud aasta novembris Pariisis toimunud rünnakutega. Neli politseinikku sai haavata, üks kahtlusalune hukkus ja kaks on jooksus.

«Tulistati politseinike pihta,» ütles föderaalprokuratuuri esindaja Eric Van Der Sypt. Foresti linnajao lõunaosas alguse saanud operatsioon oli «seotud Pariisi rünnakute juurdlusega», lisas ta. Terve kvartal piirkonnas piirati sisse ning elanikel kästi püsida siseruumides, vahendab Reuters. Samuti pandi kinni kaks kooli.

«Belgia ja Prantsuse politseinikest koosnenud üksuse pihta avati operatsiooni käigus tuli, ilmselt automaatidest,» lausus Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve. «Olen napisõnaline, sest operatsioon kestab ning ütlen vaid, et selline vahejuhtum leidis aset.»

Prokuratuuri teatel sai operatsiooni esimeses faasis, mil Forestis üritati läbi otsida ühte majapidamist, haavata kolm politseinikku ning sellele järgnenud mobilisatsiooni käigus sai kuuliga pihta veel üks politseinik.

Meedia andmeil olid kõik haavatasaanud belglased.

Kohalik meer Marc-Jean Ghyssels ütles sündmuskohal reporteritele, et «hoones peidab end kaks inimest».

Belgia meedia teatas hiljem, et vahejuhtumiga seotud kaks kahtlusalust on jooksus. Üks on «neutraliseeritud». «Ühe maja läbiotsimisel leiti surnukeha ... Tema isik pole veel tuvastatud, kuid tegemist pole Salah Abdeslamiga,» tsiteeris uudisteagentuur Belga prokuratuuri esindajat Eric Van Der Sypti. Prokuratuuri teatel oli tapetud kahtlusalune relvastatud Kalašnikovi tüüpi automaadiga. Tema isik on kindlakstegemisel.

Belgia peaminister Charles Michel ütles teisipäeva õhtul, et Belgia ja Prantsusmaa ühisterroritõrjeoperatsioon Brüsselis jätkub.

Mitmed Pariisis 13. novembril toimunud ja 130 inimelu nõudnud rünnaku sooritajatest ja väidetavatest kaasosalistest olid pärit Brüsseli Molenbeeki linnajaost.

Prantsuse politseiallikas sõnul pole operatsiooni sihtmärgiks Pariisi terrorirünnakute üks peamisi kahtlusaluseid Salah Abdeslam. «Operatsioon on suunatud inimeste vastu, kes on seotud ühe või mitmega 11 belglasest, kellele on seoses rünnakutega esitatud süüdistus,» ütles ta.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles