Assange nimetas USA tipp-poliitikuid idiootideks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Salajast informatsiooni lekitava veebilehe Wikileaksi asutaja Julian Assange kritiseeris intervjuus MSNBC telekanalile USA tipp-poliitikuid, kes on tema tegevuse teravalt hukka mõistnud.

USA asepresident Joe Biden, endine Alaska kuberner Sarah Palin ja endine Arkansase kuberner Mike Huckabee on nimetanud Assange tegevust terrorismiks, vahendab CNN. Huckabee on omakorda öelnud, et info lekitaja tuleks surma mõista. «Arvan, et kõik, mis on väiksem kui hukkamine, oleks liiga leebe karistus,» teatas Huckabee varem.

«Lihtsalt järgmine idioot, kes üritab endale nime teha,» sõnas Assange MSNBCle. «Kui meil on kodanikuühiskond, siis ei saa olla nii, et juhtivad inimesed kutsuvad rahvuslikus televisioonis üles mööda vaatama õigusemõistmisest ja mõrvama inimesi. See on mõrvale õhutamine. See on solvang.»

Assange andis intervjuu Inglismaal, kus viibib parasjagu koduarestis.

Samuti esitas Assange küsimuse: «Kas USA on koht, kus protseduurireegleid järgivat kohtumõistmist pole, kus need suured Bill of Rights traditsioonid kohtumõistmises visatakse lihtsalt tuulde alati, kui mõni solvav poliitik saab seda endale nime tegemiseks kasutada?»

Samuti kordas Assange, et ta ei tea, kes on Wikileaksis avaldatud sadade tuhandete salajaste dokumentide allikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles