Riias peeti kinni Kremli ruupor-ajakirjanik Graham Phillips (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graham Phillips eile Riias leegionäride mälestuspäeva üritusel.
Graham Phillips eile Riias leegionäride mälestuspäeva üritusel. Foto: SCANPIX

Kremli propagandakanali RT heaks töötanud Briti kodakondsusega ajakirjanik Graham Phillips peeti täna Läti pealinnas toimuva leegionäride päeva ajal kinni.

Politsei pidas Phillipsi kinni vabadussamba juures, kus ta korrakaitsjate väitel püüdis korraldada provokatsiooni ajal, mil endised sõjamehed ja nende toetajad tõid monumendi jalamile lilli. «Miks te ülistate fašismi?» olevat Phillips vene keeles karjunud.

Arvatavasti ootab korduvalt avaliku korra eeskirju rikkunud ja politsei korraldustele mitte allunud Phillipsit ees haldusõigusrikkumise eest rahatrahv. Väljaande TVNET andmetel toimetati Phillips jaoskonda ülekuulamisele.

Rohkem inimesi seoses tänase leegionäride päevaga pole kinni peetud. Samuti puuduvad teatad märkimisväärsete intsidentide kohta ning politsei teatel on päev möödunud võrreldes varasemate aastatega rahulikumalt.

Riias kogunesid täna ka nn antifašistid, kes päevad leegionäride päeva natsismi heroiseerimiseks. Uudisteportaali Mixnews andmetel kogunes leegionäride päeva vastasele meeleavaldusele umbes 40 inimest läti, vene-, inglis- ja saksakeelsete plakatitega.

Phillips sai tuntuks Ukraina sõja ajal, kui ta töötas vabakutselisena Kremli ingliskeelse propagandakanali RT ehk endise Russia Today heaks. Phillips kaitses seal Ukrainas toimuvat kajastades Venemaa seisukohti. Phillips peeti Ukrainas ka kinni ning tal keelati mitmeks aastaks Ukrainasse sisenemine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles