Nigeerias hukkus enesetapurünnakus mošeele 24 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umarari mošees korraldatud rünnakus sai vigastada 18 inimest
Umarari mošees korraldatud rünnakus sai vigastada 18 inimest Foto: SCANPIX

Nigeerias hukkus kahes enesetapurünnakus mošeele riigi kirdeosas vähemalt 24 inimest, teatasid päästjad.

Kolmapäeva hommikul Umarari mošees korraldatud rünnakus sai vigastada 18 inimest.

Enesetapuründajad olid naissoost, kellest üks lasi ennast õhku pühakoja sees ning teine põgenevate inimeste seas, sõnas kohalike omakaitsevägede juht Abba Aji.

President Muhammadu Buhari saatis ohvrite peredele kaastundeavaldused ja märkis, et taoliste rünnakute korraldajatel pole kohta tsiviliseeritud inimeste hulgas.

«Boko Harami lõpp on lähedal,» ähvardas president.

Umarari linn asub Maiduguri lähistel, mis on Nigeeria valitsusvägede peakorter võitluses äärmusrühituse Boko Haram vastu.

Viimase kuue aasta jooksul on islamistide äärmusrühmituse Boko Harami ülestõusu käigus, mis on ulatunud ka üle Nigeeria piiride, hukkunud umbes 20 000 inimest. Mullu vandusid nad truudust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS).

Boko Haram soovib kehtestada Nigeeria põhjaosas karmi islamiseaduse, rühmitus on muu hulgas jalgpalli, muusika ja kõige lääneliku meelelahutuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles