2016. aasta veebruar oli lähiajaloo kõige soojem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

2016. aasta veebruar oli registreeritud veebruarikuudest kõige soojem, teatas USA riiklik okeanoloogia ja atmosfääriamet (NOAA) neljapäeval.

«2016. aasta veebruari keskmine temperatuur maa- ja ookeanipinnal oli NOAA temperatuuride andmebaasis, mis ulatub 1880. aastani, kõige soojem,» teatas agentuur avalduses.

Keskmine temperatuur oli 1,21 kraadi Celsiuse järgi üle 20. sajandi keskmise. Tänavune veebruarikuu ja keskmise temperatuuri vahe oli 1646 registreeritud kuu seas kõige suurem, lisati teates.

Möödunud aasta oli registreeritutest kõige kuumem. Varasem rekordihoidja oli 2014. aasta. Maailma 195 riigi esindajad võtsid detsembris vastu ajaloolise kokkuleppe globaalse soojenemise peatamiseks.

2020. aastal jõustuv kokkulepe lõpetab aastakümneid kestnud erimeelsused rikaste ja vaeste riikide vahel selle üle, kuidas ellu viia mitme triljoni dollari suurust jõupingutust globaalse soojenemise peatamiseks ning tegeleda juba ilmnevate tagajärgedega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles