ISIS teatas viie Vene sõduri tapmisest Süürias (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muistse Palmyra linna varemed.
Muistse Palmyra linna varemed. Foto: Reuters/ScanPix

Terrorirühmitis Islamiriik (ISIS) kuulutas, et on tapnud Süürias iidse Palmyra linna varemete lähedal viis Venemaa sõjaväelast.

«Kalifaadi sõdurid tapsid jumala armust viis Vene sõdurit ja kuus Süüria sõjaväelast,» teatas ühendus avalduses.

ISISe väitel sai Palmyra lähedal surma ka mitu Liibanoni šiialiikumise Hizbollah' liiget, kes võitlevad Süürias president Bashar al-Assadi poolel.

Sama teate edastas ka grupeeringuga seotud veebileht Aamaq, kus öeldi, et üks surma saanud Vene sõduritest oli sõjaväeinstruktor.

«Neli Vene sõdurit tapeti Palmyrast läänes Qasr al-Halabatis, kus nad üritasid pealetungi, mille ISIS nurjas. Instruktor, kelle surnukeha agentuuri levitatud videos näidati, sai surma neljapäeval Dawa piirkonnas,» avaldas salvestist demonstreerinud Aamaq.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus ütles, et Vene instruktorid on tõesti UNESCO maailmapärandi nimekirja kuuluva Palmyra lähedal, kuid sõdurite tapmist nad kinnitada ei saa.

Assadi toetuseks Süüria kodusõtta sekkunud Vene president Vladimir Putin andis esmaspäeval käsu suurem osa vägesid Süüriast välja viia. Vene õhujõud on siiski jätkanud džihadistide sihtmärkide pommitamist ja seda eriti Palmyra ümbruses.

Vene kaitseministeerium ei ole ISISe teadet kommenteerinud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles