Prantsuse uurijad mängisid läbi Bataclani ründamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bataclani kontserdimaja Pariisis.
Bataclani kontserdimaja Pariisis. Foto: AP/Scanpix

Eelmise aasta 13. novembri Pariisi terrorirünnakute uurijad etendasid eile läbi verisel õhtul Bataclani kontserdihallis toimunu.

Läbimängu eesmärgiks on saada veelgi detailsem ja täpsem ülevaade sellest, mis kontserdimajas 13. novembri õhtul aset leidis ning aidata tulevikus vältida sarnaseid rünnakuid.

Harjutuse käigus lasti Bataclani paar tosinat inimest, ohvrite omakseid nende hulka ei lubatud.

«Me ei tea endiselt, mis kell meie lapsed surid, mis haavad neil olid. Minu poja surmatunnistusel on kirjas, et ta suri 13. ja 14. novembri vahel,» lausus terroris poja kaotanud Nadine Ribert-Heinhart. «See on farss.»

Enne hoonesse sisenemist peeti minut kestnud leinahetk. Läbimäng toimus koos sündmuspaigale esimestena saabunud politsei eriüksuse võitlejatega. «Näeme kronoloogiliselt, kuidas nad sekkusid, ning vastame küsimustele, mis on tekkinud nii uurimiskomiteel, ohvritel, nende perekondadel ja kogu Prantsusmaal,» lausus uurimist läbi viiva parlamendikomisjoni juht Georges Fenech. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles