Saksa kohus otsustas: televiisorita inimesed hakaku ka ringhäälingumaksu maksma (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Leipzigi föderaalne halduskohus otsustas täna, et ringhäälingutasu on põhiseadusega kooskõlas. 17,50 eurone kuutasu kehtib igale korterile või elukohale, sõltumata sellest kui palju seal inimesi elab ja kas neil üldse televiisorit või raadiot on.

Kohtunikud lükkasid värske otsusega tagasi mitme hageja kaebused ja otsustasid, et ringhäälingutasu on kooskõlas põhiseadusega, kirjutab täna Saksa ajaleht die Welt.

Mitmete eraisikute hinnangul, kes alustasid protsessi juba aastal 2013., on tasu näol tegemist maksuga, sest korteriteomanikud või üürnikud on kohutatud seda tasuma, sõltumata sellest, kas nad omavad raadiot või televiisorit. Aga sellise maksu kehtestamine ei ole liiduvabariikide pädevuses.

Kohtusse kaevatud Westdeutsche Rundfunk (WDR) jar Bayerische Rundfunk (BR) ning nende väitel on kõigis Saksamaa kodudes mingisugune seade, millega on võimalik televisiooni või raadiot tarbida ning sellepärast tohib seda tasu üleüldiselt kehtestada.

Kaebajatel on õigus otsus edasi kaevata Karlsruhe põhiseaduskohtusse.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles