OTSEBLOGI: Venemaal Rostovis hukkus lennuõnnetuses 62 inimest (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa lõunaosas Doni-äärses Rostovis kukkus laupäeva varahommikul lennujaama juures alla reisilennuk 62 inimesega pardal. Kõik lennukisolnud hukkusid.

21.45 Kohalikud vene piloodid ei usu siiski, et laineril oli tehniline rike, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat». Piloodi käitumine tundub neile samas kummaline. Kui tegemist oli tehnilise probleemiga, oleks kapten informeerinud sellest lennukontrolli. Lennates pärast esimest maandumiskatset linna kohal veel kaks tundi, oleks seda püütud lahendada. «Ilmselt nägid nad läbi pilvede tulles maad ja lennurada, kuid arvasid, et on veel kõrgemal,» rääkis piloot Andrei Litvinov.

19.14 Tallinnas on Vene saatkonna ette viidud lilli ja küünlaid.

Foto: SANDER ILVEST/

19.10 Russia Today andmetel kukkus lennuk alla nina ees peaaegu vertikaalselt.

18.50 Russia Today andis teada, et praeguseks on kõik surnukehad kokku kogutud ja ekspertiisi saadetud.

18.20 Veel üks video teise nurga alt: lennuk oli juba alla kukkudes leekides?

Vaata videot siit.

16.51 Uus video õnnetusest ja päästetöödest:

15.58 Õnnetuslennuki piloot oli 38-aastane Aristos Sokratous. Mees abiellus hiljuti, tema abikaasa ootab last, teatas Küprose meedia.

15.45 Selline oli lennuk, mis Rostovis alla kukkus. Pildistatud 13.02. 2014.

Foto: JAN SEBA/REUTERS

14.42 Uurijad esinesid äsja ajakirjanike ees ja teatasid, et õnnetuse tõenäoliseks põhjuseks on tehniline rike või piloodi eksimus, vahendab Interfax. Juurdluskomitee pressiesindaja Oksana Kovrižnaja õnul on uurijatel praegu käsil kaks teooriat. «Esimene on piloodi viga keerulistes ilmastikutingimustes tegutsedes ja teine mehaaniline rike.»

14.38 Täpsustatud andmeil oli lennukis üheksa riigi kodanikke: ohvreid on Venemaalt, Ukrainast, Kõrgõzstanist, Usbekistanist, Seišellidelt, Küproselt, Hispaaniast, Indiast ja Colombiast, ütles Interfaxile Vene transpordiminister Maksim Sokolov. Suurem osa hukkunuist on venelased.

14.01 Video, mis näitab lennuki allakukkumist:

13.57 Ilm on Doni-äärses Rostovis endiselt halb, nagu võib näha värskelt fotolt sündmuskohast.

Foto: SCANPIX

13.20 Rostovi lennujaam jääb suletuks nii tänaseks kui homseks, vahendab Flightradar.

13.13 Inimesed toovad hukkunute mälestuseks lennujaama lilli ja mänguasju. Hukkunute seas oli teadaolevalt neli last.

Foto: Valery Matytsin/Valery Matytsin/TASS

13.05 FlyDubai juht Ghaith al-Ghaith ütles väljaandele Alarabiya, et praegu pole mingit põhjust arvata, et õnnetuse põhjustas pommiplahvatus.

13.03 FlyDubai juht Ghaith al-Ghaith kinnitas, et alla kukkunud lennuki piloot oli pärit Küproselt, teine piloot Hispaaniast.

12.47 President Toomas Hendrik Ilves avaldab Venemaa rahvale kaastunnet seoses Venemaal Rostovi oblastis toimunud ohvriterohke lennuõnnetusega, milles esialgsetel andmetel hukkus 62 inimest.

«Minu sügav kaastunne täna varahommikul Doni-äärses Rostovis õnnetusse sattunud reisilennukis hukkunud inimeste lähedastele ja sõpradele ning kogu Venemaa rahvale. Eesti rahvas on sügavas leinas koos teiega,» ütles Eesti riigipea.

12.30 Rostovi kuberneri sõnul on lennukatastroofi tõenäoliseimaks põhjuseks halb ilm. «Minu arvates on halb ilm kõige tõenäolisem õnnetuse põhjus. Uurimiskomisjon jätkab tööd ja teeb teatavaks oma arvamuse, aga kriisikeskuse esimesel kohtumisel anti mõista, et ilmselt oli põhjuseks halb ilm,» ütles ütles Rostovi kuberner Vassili Golubev telekanalile Rossija 24.

Vene eriolukordade ministeeriumi ametnik Igor Odev ütles pressikonverentsil, kus viibis ka minister Vladimir Putškov, et lennuõnnetuses sai surma 55 reisijat ja seitse meeskonnaliiget.

10.56 Doni-äärse Rostovi lennuõnnetuse võimalike põhjuste hulgas ei kaaluta terroriakti, vahendas Vene päästeteenistuse allikas täna Interfaxile. «See teooria on ebatõenäoline ja tuleks võibolla isegi välistada. Tundub, et õnnetusel olid mingid mehaanilised põhjused,» ütles allikas.

Reisijate seas oli 33 naist, 18 meest ja neli last. Lennufirma andmetel oli 44 hukkunut pärit Venemaalt, kaheksa Ukrainast, kaks Indiast ja üks Usbekistanist. 

Õnnetus juhtus Eesti aja järgi ööl vastu laupäeva kell 02.50, teatas eriolukordade ministeerium. «Boeing 737 teel Dubaist Doni-äärsesse Rostovisse süttis pärast allakukkumist põlema,» teatas ministeerium, lisades, et põlengu kustutamisele kulus tund.

Lennufirma FlyDubai teatas Facebooki lehel, et on teadlik vahejuhtumist lennuga FZ981 Dubaist Doni-äärsesse Rostovisse. «Me uurime edasisi üksikasju ja avaldame peatselt uut infot, kui see meieni jõuab.»

Vene telekanali LifeNews teatel kukkus lennuk halva nähtavusega tehtud teisel maandumiskatsel alla paarisaja meetri kaugusel maandumisrajast. Sadas tugevalt vihma ja kohalik eriolukordade ministeerium oli andnud hoiatuse tugeva tuule eest, vahendas TASS.

31. oktoobril kukkus Egiptuse Siinai poolsaare kohal alla Sharm el-Sheikhist Peterburi teel olnud lennufirma Kogalõmavia reisilennuk A321, hukkusid kõik 224 pardalviibinut. Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) teatel hukutas lennuki pardale peidetud pomm.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles