Prantsusmaa nõuab Abdeslami väljaandmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abseslam.
Salah Abseslam. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaa prokuratuur algatas taotluse, saamaks naaberriigist Belgiast kätte seal äsja vahistatud mulluste novembrikuiste Pariisi terrorirünnakute arvatav peaarhitekt Salah Abdeslam

President François Hollande kinnitas, et Abdseslam kuulatakse üle ja tema üle mõistetakse kohut Prantsusmaal. «Mul on täielik kindlus väljaandmisprotsessi õnnestumisse,» lausus Hollande arreteerimisele järgnenud pressikonverentsil.

Belgia prokurörid teatasid varem, et mees võeti kinni koos nelja teisega, kellest kolme süüdistatakse terroris kahtlustatavale peavarju pakkumises. Operatsioonide käigus avastati ka relvi ja laskemoona. Samuti kinnitasid võimud, et Abdeslam viidi kuulihaavaga haiglasse.

President Hollande sõnas, et lähitulevikus on oodata uusi sarnaseid haaranguid. «Peame arreteerima kõik, kes aitasid kaasa nende rünnakute korraldamisele. Veel on palju rohkem inimesi, kelle oleme tuvastanud, ja peame selle tööga tegelema,» rääkis prantslane. «Oleme silmitsi laialdaste võrgustikega mitmes riigis.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles