USA rannavalve: teel Floridasse uppus üheksa migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Florida osariigi ranniku lähedastes vetes päästetud kuubalaste sõnul uppus isevalmistatud paadiga teel Ühendriikidesse vähemalt üheksa Kuuba migranti, teatas eile Ameerika Ühendriikide rannavalve.

Liinilaev korjas 18 kuubalast veest Marco Islandi saarest läänes, ellujäänute sõnul hukkus ohtlikul mereteel Florida väinu ületades üheksa kolleegi, teatas rannavalve avalduses.

Päästetud viiakse liinilaeva pardal Mehhiko sadamalinna Cozumeli.

USA president Barack Obama alustab pühapäeval kolmepäevast Kuuba-visiiti, et kinnistada läinud aastal poole sajandi pikkuse vaheaja järel taastatud Washingtoni ja Havanna vahelisi suhteid.

Kahe riigi diplomaatiline sula on tekitanud kommunistliku riigi elanikes kartusi, et Ühendriigid loobuvad põhimõttel «märg jalg, kuiv jalg» rajanevast heldest immigratsioonipoliitikast, millega antakse automaatselt elamisluba igale USA pinnale jõudvale kuubalasele.

Rannavalve kapten Mark Gordon kutsus inimesi hoiduma 90 kilomeetri pikkuse teekonna ettevõtmisest ilma turva- ja navigeerimisvarustuseta.

«Immigratsioonipoliitikad ei ole muutunud ja me kutsume inimesi mitte minema ookeanile merekõlbmatute alustega,» lausus ta. «See on ebaseaduslik ja äärmiselt ohtlik.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles