Kataloonia bussiõnnetuses hukkus 13 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KOhtueksperdid sündmuspaigal.
KOhtueksperdid sündmuspaigal. Foto: SCANPIX

Täna hommikul Kataloonias Barcelonast umbes 150 kilomeetrit lõunasse jääva Freginalsi väikelinna lähedal juhtunud bussiõnnetuses hukkus 13 inimest, mitte 14 nagu väidetui esimestes teadetes.

Surnukehade tõstmine matusebüroo autosse. Foto: Scanpix
Surnukehade tõstmine matusebüroo autosse. Foto: Scanpix Foto: /AP

Buss sõitis vastu teeserva ja kaldus seejärel vastassuunavööndisse.

Ametnike sõnul moodustasid suure osa bussireisijaist Barcelona ülikoolis õppivad Erasmuse programmi vahetusüliõpilased. Nende kodumaade seas olid Jaapan, Rootsi, Šveits, Ukraina, Uus-Meremaa ja Ühendkuningriik. Nad olid tagasiteel Valencia linnast festivalilt.

Bussis oli koos juhiga 57 inimest. 44 vigastatust viidi haiglasse 30. Et ohvrite seas on erinevate rahvuste esindajaid, on Kataloonia võimud ühendust võtnud ka nende kodumaade konsulaaresindustega.

Kataloonias ilmuva ajalehe La Vanguardia kohaselt tehti bussijuhile nii alko- kui narkotest ning mõlema vastus oli negatiivne. Bussi omanikfirma esindaja sõnul on juht hetkel šokis.

Kataloonia vastvalitud president Carles Puidgemont, kes pidanuks täna Pariisi sõitma, jättis oma reisi õnnetuse tõttu ära. Sündmuspaigale suundus ka Hispaania siseminister Jorge Fernandez Diaz, kes lubas hoolitseda surnute tuvastamise ja laipade kodumaadele toimetamise eest.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja Triinu Rajasalu ütles Postimehele, et praegustel andmetel eestlasti õnnetuses ei osalenud.

Foto: PAU BARRENA/AFP
Foto: PAU BARRENA/AFP
Foto: PAU BARRENA/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles