Pakistani enesetapurünnaku viis läbi naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkaga kaetud Pakistani naine.
Burkaga kaetud Pakistani naine. Foto: SCANPIX

Pakistani valitsusametnik teatas täna AFPle, et ÜRO toiduprogrammi WFP eilsel toidujagamisel, korraldas enesetapurünnaku naine.

Tegemist on riigi esimese juhtumiga, kui enesetapurünnaku viib läbi naine. Enesetaputerrorist kandis burkat, vahendab AFP.

Vastutuse eilse rünnaku eest Khari linnas võttis endale Taliban. Kokku sai selles surma 43 inimest.

«Oleme sündmuskohal leidnud juukseid ning kehaosad, käe ja jalad, mis on maalitud hennaga, mis ei jäta kahtlust, et pommikandja oli naine,» sõnas valitsusametnik Zakir Hussain Afridi AFPle. «Viime põhjalikuma uurimise läbi, et teada saada, millisesse hõimu naine kuulus või mis piirkonnast ta tuli.»

Infot kinnitas ka teine valitsusametnik Muhammad Jamil.

«Mõned varasemad rünnakud, mis arvati olevat ellu viidid naiste poolt, jäid tõestamata,» sõnas Khyber Pahkhtoonkhwa politseijuht Shafqat Malik, lisades, et tegu on esimese tõestust leidnud naissoost enesetaputerroristi rünnakuga.

Riigi peaminister Yousuf Raza Gilani mõistis rünnaku hukka. «Nägite, et enesetapurünnaku viis eile läbi naine. Meie ühine ülesanne on sellised mustad lambad paljastada ja nad õigusemõistmise ette tuua,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles