Hoolimata tagasisaatmise ähvardusest jätkavad immigrandid saabumist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmimaks on muutunud ka Türgi rannavalve: pildil on migrandid, kes saadi seal kätte enne, kui nad said Kreeka poole teele asuda.
Karmimaks on muutunud ka Türgi rannavalve: pildil on migrandid, kes saadi seal kätte enne, kui nad said Kreeka poole teele asuda. Foto: SCANPIX

Kipakad ülerahvastatud paadid jätkasid Türgist üle Egeuse mere Kreeka saartele tulemist ka täna, seda hoolimata asjaolust, et südaööst hakkas kehtima uus kord, mille kohaselt viiakse kõik saabujad tagasi Türki.

Esimeste ELi-Türgi kokkuleppe järel saabunute seas olid ka esimesed hukkunud. Kaks väikest tüdrukut uppusid ja kaks süürlast surid ohtliku teekonna vältel südamerabandusse. Uppunud tüdrukute, kel vanust vastavalt umbes üks ja kaks aastat, tõi Ro saare juures veest välja Kreeka rannavalve. Südamerabandusse surid süürlased Lesbosele saabudes.

Kreeka võimude teatel jõudis nende randa täna öösel 875 inimest. Ainuüksi Lesbosele on tänase päeva jooksul jõudnud 15 paati.

SOMP agentuuri teatel kulub inimeste tagasisaatmisele küll mõnevõrra aega, aga kõiki täna Kreekasse jõudnuid ootab juba kindel tagasireis Türki.

Vastavalt ELi-Türgi kokkuleppele võtab Euroopa iga Türki saadetud inimese eest sealt vastu ühe süüria pagulase, kes on oma järge kannatlikult ja inimsmugeldajatega kaupa tegemata oodanud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles