Kasahstani parlamendivalimistel on oodata võimupartei võitu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev.
Kasahstani president Nursultan Nazarbajev. Foto: AP

Kasahstanis toimusid pühapäeval parlamendivalimised ning oodatakse, et enamik saadikukohtadest läheb president Nursultan Nazarbajevi erakonnale Nur Otan.

Riigi majandus on naftahinna languse ja Vene majanduse olukorra tõttu surutises, kuid Nazarbajevi haare Kasahstani üle tundub jätkuvalt tugev.

Nazarbajev (75) on Kasahstani juhtinud alates 1991. aastast ning valiti mullu 98 protsendise toetusega taas viieks aastaks presidendiks.

Riigipea andis hääle pühapäeva varahommikul ning ärgitas teisi riike «mitte kiirustama» Kasahstani tõukamisega demokraatia suunas. «Siin on Aasia, meil on teistsugused suhted, peresuhted, erinev religioon ja erinevad inimestevahelised võimalused.»

Valimisjaoskonnad suleti Eesti aja järgi kell 18 ning valida sai kuue erakonna vahel, mis enamjaolt toetavad Nazarbajevit.

Analüütikute hinnangul soovib president valimistega kiirelt ühele poole saada juhuks, kui majanduse olukord peaks veelgi halvenema.

Vananev liider pole seni endale mantlipärijat nimetanud, kuid sellekohaseid märke oodatakse pärast valimisi toimuvast valitsuskohtade jagamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles