Saksa meedia: pitsatellimus võis paljastada Euroopa kõige jahituma terroristi peidupaiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politsei väljastatud tagaotsimiskuulutus terrorist Salah Abdeslami kohta
Prantsuse politsei väljastatud tagaotsimiskuulutus terrorist Salah Abdeslami kohta Foto: SCANPIX

Saksa meedia teatel võis Euroopa kõige tagaotsitum terrorist Salah Abdeslam lolli vea tõttu oma peidukoha  Belgia politseile paljastada.

Neli kuud jooksus olnud 26-aastane Abdeslam, keda kahtlustatakse seotuses möödunud sügise Pariisi terrorirünnakutega, tabati möödunud reedel Brüsselis Molenbeeki linnaosas asuvas korteris.

Belgia politsei oli nimetatud korterit pidanud silmas pikka aega ja kui sinna telliti ebatavaliselt suur kogus pitsat, tehti haarang.

Politsei andmetel elas selles korteris vaid üks mosleminaine ja pitsatellimuse suurus äratas kahtlust.

Lisaks Abdeslamile leiti korterist veel mitu meest, kuid ka lapsi. Politsei arreteeris viis isikut, kelle seas oli ka kaua aega tagaotsitud Salah Abdeslam.

Belgia meedia teatel sai Abdeslami parem jalg kinnivõtmisel kergelt vigastada ja ta viidi range valve all Brüsseli Saint Pierre`i haiglasse ravile. Juba laupäeval toimetas politsei kahtlusaluse ülekuulamisele.

Abdeslam tunnistas üles, et osales Pariisis toime pandud terrorirünnakute ettevalmistamises ja läbiviimises. Tal oli plaanis ennast samuti õhkida, kuid viimasel hetkel muutis meelt.

Belgia prokuratuuri teatel süüdistatakse Abdeslami terroristlikus grupeeringus osalemises ja mõrvadele kaasaaitamises.

Prantsusmaa pealinnas Pariisis hukkus 13. novembril 2015 aset leidnud rünnakutes 130 inimest, kellest enamik 89 inimest, kaotas elu Bataclani kontserdipaigas, kus esines USA ansambel Eagles of Death Metal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles