Uus paljastus: inimröövija tegi röövitud Natascha Kampuschist videoid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natascha Kampusch 2013. aastal, mil Austria kinodesse jõudis tema elust rääkiv linateos «3096 päeva»
Natascha Kampusch 2013. aastal, mil Austria kinodesse jõudis tema elust rääkiv linateos «3096 päeva» Foto: SCANPIX

Austerlanna Natascha Kampusch vireles ta röövinud Wolfgang Priklopili vangistuses kaheksa aastat, olles röövimise ajal kümneaastane ja vabanemise  ajal 18-aastane.

Kampusch oli Priklopili maja keldris kõik need aastad, enne kui ta juhuse tõttu põgenema pääses.

Austria meedia teatas eile, et Priklopil tegi aastate jooksul Kampuschist mitmeid salavideoid, millest osa on tehtud professionaalselt, osa aga nagu koduvideod.

Inimröövija jäädvustas ta vangistuses olnud tüdruku elu peaaegu iga viimase detaili ja ei jätnud teda rahule isegi WCs.

Austria politsei leidis 2006. aastal tüdruku vangistuspaiga läbiotsimisel kolm mini DVD-kassetti ja kaheksa videokassetti.

Andmed videote kohta pärinevad Kampuschi juhtumist raamatut kirjutavalt Peter Reichardilt, kellele politsei andis loa neid videoid näha.

Videotel sõimab vangistaja tüdrukut paksuks ja käsib tal end treenida. Ta sundis Kampuschi tegema joogaharjutusi, kaasa arvatud peapeal seismist, kükke ning jooksma trepist üles ja alla kuni nõrkemiseni.

Priklopil jäädvustas  ka tüdruku argipäevast tegevust nagu koristamine ja nõude pesemine, kuid ka peidetud lihavõttemunade otsimist.

Inimröövija kohtleb Kampuschi julmalt, mõnitades, alandades ja  tema peale karjudes.

Kui Natascha Kampusch 1989. aastal rööviti, oli ta natuke ülekaaluline, kuid kui ta 18-aastasena vabanes, oli ta nälginud ja alakaaluline.

Kirjanik Peter Reickardi sõnul vahetusid aastate jooksul Priklopili ja Kampuschi rollid. Aeglaselt, kuid kindlalt hakkas tüdruk vangistusajal üha enam enda eest seisma ja ta suutis end kaitsta.

Natascha Kampusch sai aru, et kui ta tahab ellu jääda ja pääseda, peab ta Priklopili mänge kaasa mängima. Ta pakkis endale ise sünnipäeva- ja jõulukinke ning tegi üllatunud näo, kui pakke lahti võttis.

Reichardi andmetel oli Priklopil seksis üsna kogenematu, kuid ta vägistas Kampuschi mitmeid kordi.

Kampusch otsis võimalusi põgenemiseks, kuid esmalt neid ei olnud. Kuna tüdruk ei murdunud, vajus mees üsna sügavamale depressiooni ja muutus hajameelsemaks.

Lõpuks nägi Kampusch põgenemisvõimalust, kui Priklopil saatis ta aeda pargitud auto salongi tolmuimejaga puhastama.

Alatoitluse all kannatanud 18-aastane Natascha Kampusch võttis oma viimase jõu kokku ja põgenes aiast, hüüdes tänavale pääsedes appi.

Teda näinud aitasid teda ning ta 3 096 päeva kestnud vangistus sai läbi.

Kui Priklopil sai aru, et tüdruk põgenes, heitis ta end samal  päeval rongi alla ja hukkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles