Rahutus Dagestanis tapeti neli mässulist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB võitlejad Dagestanis.
FSB võitlejad Dagestanis. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis tapsid militsionäärid neli sissi.

Miilits pidas sisside auto kinni rutiinse kontrolli käigus, misjärel avasid võitlejad võimuesindajate suunas tule. Ükski miilitsatöötaja tulevahetuses viga ei saanud, vahendas uudistevõrk AFP.

Täna leidis samas piirkonnas aset ka teine rünnak, kui tundmatu kurjategija avas tule kohaliku asula juhi pihta, misjärel viidi kannatanu jalavigastusega haiglasse. Eile teatasid julgeolekuväed aga kaheksa sissi tapmisest.

Venemaal tekitab jätkuvalt tõsist muret rünnakute sagenemine Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu. Sarnaselt oma naabritele on Dagestan valdavalt islamiusuline piirkond, kus rünnakud võimude vastu on sagedased.

Kõige pingelisem on olukord just nimelt Dagestanis, kus Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles